kitti 2022 068 min

Beke Kitti vagyok

Szolgáltatás alapú, inspiráló női
vállalkozóknak segítek kimaxolni a szakértői státuszukat a weboldaluk segítségével, és versenyelőnyt kovácsolni a személyiségükből.⁣⁣⁣ Katt ide, ha szeretnél jobban megismerni.

A leghasznosabb olvasnivalók:

subscribe min

Ingyenes videó

Hogyan tűnj szakértőnek a weboldaladon 3 lépésben?

Interjú Juczi Katával, a Gaia ECO BAG táskák megálmodójával

A szupercsajszi sorozatban olyan inspiráló női vállalkozókkal készítek interjút, akiktől márkaépítés terén sokat tanulhatunk. Személyes történeteket olvashatsz arról, hogy egy egyszerű kisvállalkozó is érhet el üzleti sikereket szerethető márka építésével, és ehhez nem kell marketing trükköket bevetni, csak fő fókusszá tenni a minél magasabb szintű szolgáltatást és a vásárlókat.

Emlékszem, egy új, roppant csajos budapesti fotóstúdiót mutattak be az egyik csoportban, ahová együttműködőket kerestek. A hívószó a csajos, pasztell színű termék volt. Ott láttam meg először a Gaia ECO BAG táskákat, és vettem is egyet. Akkor még nem tudtam, milyen érdekes márka. 

Mivel nagyon szeretek kapcsolódni, és Kata is hasonló szellem, felvettük egymással a kapcsolatot. Ahogy elkezdtünk beszélgetni, azonnal tudtam, az ő sztoriját mindenképpen szeretném megosztani.

A Gaia nem csupán egy környezettudatos márka. A Gaia elkötelezett, hogy az elkövetkező generációnak is átadja ezt a szemléletmódot, és mutatja az utat, hogyan lehet a gyermeknevelésben mindezt megvalósítani.

Kata története alázatra tanít, egy nemes cél érdekében, gyermekeink jövője érdekében vállalkozást építeni szerintem a legszebb dolog, ami egy táska márkával történhet.

Szupercsajszi Interju Gaia Eco Bag Beke Kitti 2
A Gaia története Danival kezdődött

Imádom a sztoridat, de meséld el kérlek azoknak, akik még nem ismernének. Hogyan indult a Gaia ECO BAG? Miért pont táskák?

A Gaia ECO BAG-et a kisfiam inspirálta, aki pici kora óta imád és véd mindent, ami él. Nagyjából 3 éves korában kezdett el komoly kérdéseket feltenni az élővilágról, ami egyre jobban felnyitotta az én szememet is, hogy baj van. 

Elkezdtünk környezettudatosabban élni, figyelni a vásárlásainkra, csökkenteni a hulladékot. Ahogy egyre jobban beleástam magam a zero waste életstílusba, egyre több akadályba botlottam bele. Például én nem szeretem, ha a kulacsom eldől a táskámban, mert féltem az értékeimet. Kerestem, de sehol nem találtam olyan női válltáskát, amiben lett volna kulacstartó. A másik ilyen gondom az volt, hogy az iskolai tornazsák a gyereknek műanyag. Dani bőre érzékeny, melegkiütés lesz rajta tőle. 

Ezek a hétköznapi problémák vezettek el oda, hogy ha nincs olyan a piacon, ami nekem kellene, akkor majd megcsinálom én. Így indult el a Gaia ECO BAG. Praktikus, tartós és divatos termékekkel szeretném kényelmesebbé tenni azok életét, akik hulladékmentességre törekednek.

Szupercsajszi Interju Gaia Eco Bag Beke Kitti 3
A Gaia táskák nemcsak környezettudatosak, de stílusosak is

Bár alapvetően inspiráló női vállalkozókkal készítek interjúkat, esetedben a kisfiad legalább annyira inspiráló, mint te magad. Nagyon büszke lehetsz rá. Hogy látod, miként fordult az ő érdeklődése már kicsi korában a környezettudatosság felé?

Köszönöm, valóban nagyon büszke vagyok Danira. Egyrészt az egész család tiszteli a természetet, beleértve a nagyszülőket is. Gyerekként én is sok, mások számára megdöbbentő dolgot csináltam. Például 4 évesen a karomat mézbe mártottam és megetettem a méheket, akik a hinta vascsövében telepedtek meg az udvarunkon. 

Valamennyit örökölt a gyerek az anyja bolondságaiból is, és persze, amikor elkezdett beszélni, millió számra jöttek a kérdések. Miért hasznosak a fák? Mi lenne, ha nem lennének? Lesz olyan, hogy nem lesz fa? Hogy születik a felhő? Honnan jön az eső? Gyorsan eljutottunk odáig, hogy az a természeti környezet, amiben ma élünk, nincs hosszú távon garantálva az emberek számára. Az ő jövője is bizonytalanná válhat, ha nem cselekszünk. 

Mindeközben látta, hogy felszedem a szemetet az oviból hazafelé és követte a példámat.

Mi a véleményed, szülőként mit lehet tenni, hogy a gyerekek a zero waste szellemében nőjenek fel? Segítségedre van, hogy a téma manapság egyre inkább bekerül a köztudatba?

Mindenképpen nagy segítség, hogy egyre több és érthetőbb cikk jelenik meg, egyre több alternatív lehetőség nyílik meg a műanyagok kiváltására. Idővel a szabályozás is követni fogja ezeket a trendeket. 

Hogy szülőként mit lehetne tenni? Rengeteg mindent, éppen ezért is tervezem, hogy egy blogot és egy Facebook csoportot is indítok a témában hamarosan, amiben elmondom a gondolataimat és a saját tapasztalataimat. Fontos a példamutatás, fontos, hogy megválaszoljuk a gyerek kérdéseit, kiránduljunk. Adjunk időt a gyereknek, ha épp egy menetelő hangyabojt nézeget. Kamaszoknál fontos, hogy a klímaszorongást enyhítsük (erre a témára már fel is kértem egy gyerekpszichológust, hogy adjon tanácsokat.) Rengeteg téma van, és biztos vagyok benne, hogy más szülőknél is vannak jó tapasztalatok, amik segíthetnek.

Milyen akadályok legyőzésére vagy a legbüszkébb, amióta elkezdted árulni a Gaia táskákat?

A saját félelmeim és korlátaim legyőzése a legnehezebb. Elég jó vagyok-e? biztos, hogy minden termékem megfelel-e minden elvárásomnak? Mi van ha senkit nem érdekel a téma, és csak nekem ilyen fontos?
Persze vannak külső nehézségek is. Például a vírushelyzet miatt rengeteg textilgyártó ment tönkre Európában. Kínából biztos tudnék rendelni, de az már nem környezettudatos, így szóba sem jöhet.

Szupercsajszi Interju Gaia Eco Bag Beke Kitti 1
Kata nemcsak a környezet megóvását tűzte ki célul, de arra buzdítja a szülőket, hogy ennek szellemében neveljét a gyermekeiket is

Honnan ez a név? Mit jelképez?

Gaia a Föld istennője. Az őselemek egyikeként Gaia testesítette meg a földet, ő volt a Földanya. Nem véletlen, hogy a Gaia-elmélet is róla kapta a nevét. Ez az elmélet azon alapul, hogy minden élő és élettelen ezen a bolygón együtt képes fenntartani létezésének feltételeit. 

Úgy gondolom, hogy ez az a gondolkodásmód, ami segíthet minket megküzdeni a klímaváltozással és a környezetszennyezéssel. Ha megértjük, hogy minden tettünk, döntésünk befolyásolja a Föld és ezáltal a saját, és a gyermekeink jövőjét, akkor van esélyünk egy olyan nézőpontot kialakítani, ami a jelenlegi problémák megoldásához nélkülözhetetlen.

Mi inspirálta a logódat? Szerintem egyszerűen zseniális: letisztult, egyszerű, elegáns, mégis csak úgy sugárzik belőle, hogy a környezetvédelemhez is köze van.

Volt a fejemben egy érzés, mégcsak nem is kép. Ezt igyekeztem visszaadni grafikusan. Gaia egy Istennő, elegáns, letisztult és mégis hatalmas erő van benne. A logó is letisztult, az erőt pedig a szépen növekvő és aktív közösség adja.

Hogyan fogalmaznád meg egy mondatban a küldetésedet? Mit szeretnél visszahallani a márkádról 3 év múlva?

Azt szeretném hallani majd, hogy a Gaia ECO BAG valóban elkötelezetten és sikeresen védi termékeivel, blogjával vagy akár jótékonyságával és akcióival a Földet. Segíti a szülőket, gyermekük környezettudatos jövőjének megalapozásában

Hosszú távon fontos cél, hogy támogassam azokat is, akik a bolygót védik, és a Gaia közössége is részt vehessen hasonló kezdeményezésekben.

Szupercsajszi Interju Gaia Eco Bag Beke Kitti 5
Az én Gaia táskám Szicíliába is elkísért. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nemes küldetés részese lehetek.

Milyen megfontolásból döntöttél úgy, hogy helyi kisvállalkozókkal fogsz együttműködni és nem nagy cégektől szerzed be az alapanyagot?

Közgazdászként tudom, hogy a helyi gazdaság fejlesztése egy fontos pillére a fenntarthatóságnak és környezettudatosságnak. Éppen ezért igyekszem mindent helyi kisvállalkozásoktól beszerezni. Abban az esetben azonban, ha azt tapasztalom, hogy például a vásznat a vállalkozó berendeli Kínából vagy nem tudja az eredetét bizonyítani, az Európai piacok még szóba jöhetnek. 

Vannak azonban olyan anyagok, amiket csak külföldről lehet beszerezni. Ilyen például a parafa, amit nagyon szeretnék bevezetni, de itthon csak Kínából származót találtam. Ami azért is rendkívül érdekes, mert a parafa Portugáliában terem.

Család mellett hogy jut időd még a vállalkozást is vinni? Milyen tanácsaid lennének az olyan anyukáknak, akik most indulnak?

Eleinte sokat dolgoztam éjjel, amikor Dani aludt. Ez hosszú távon egészségileg nem fenntartható. Minden család más, mindenhol más a rutin, így az a legfontosabb szerintem, hogy ebbe a rutinba próbáljuk meg beszorongatni a vállalkozásra szánt időt. 

Amíg a gyerek pici, ez nagyon nehéz. Amikor már bölcsis, ovis akkor könnyebb. Iskolásként meg örülsz, ha látod. Szóval kitartás és türelem, évről évre könnyebb lesz.

Vállalkozóként te is biztos folyton ötletelsz. Milyen rövid- és hosszútávú terveid vannak? Van kilátásban esetleg új termék bevezetése, amit elárulhatsz nekünk?

Folyamatosan kutatom az új textileket, az új táskaformákat. Az anyagok kombinálása mellett természetesen olyan fazonok kialakításán gondolkodok, amik praktikusak. A kulacstartó és kulcstartó szinte minden termékben meg fog jelenni (a tornazsákot kivéve).

Hosszú távon adománygyűjtő kampányokat is szeretnék majd, az óceán tisztítására, faültetésre és hasonló környezetvédelmi projektek támogatására.

Miben látod jelenleg a terjeszkedésed, növekedésed legnagyobb akadályát?

Könnyebb lenne, ha milliomos lennék. 🙂 Viccet félretéve, még fiatal a webshop, kevés az elemezhető információ, kevés a saját tapasztalatom a piacról. Emellett a kommunikáció, a márkaépítés mind-mind idő- pénz- és energiaigényes folyamat.

Van számodra olyan ismert személy, aki téged inspirál és aki motivációt ad, ha szükséged van rá?

Igen van. David Attanborough. 93 éves, pontosan tudja, hogy nem fogja megélni a katasztrófát, mégis minden erejét és ismertségét beveti azért, hogy felhívja az emberek figyelmét arra a minket körülvevő elképesztően csodálatos világra, amit jelenleg a kapzsiságunk miatt pusztítunk. 

Mindig eszembe juttatja, hogy mi az igazán fontos az életben, és ha valami fontos a számunkra, akkor nincsenek kifogások.

Szupercsajszi Interju Gaia Eco Bag Beke Kitti 4
Kata kifogások helyett a megoldást keresi. Ha nem talál, elkészíti saját maga.

Webdesigner képzettséggel a hátad mögött, magadnak készítetted el a webshopot, ami a logóhoz hasonlóan letisztult és egyszerű. Manapság sokat halljuk, hogy már nem kell programozói tudás egy weboldal elkészítéséhez. Ennek ellenére nagyon sok rossz megoldással lehet találkozni. Te webdesigner és vállalkozói szemszögből egyaránt tudod szemlélni a weboldalakat. Mit gondolsz, mi lehet az oka, hogy viszonylagos egyszerűsége ellenére mégis túl sok a borzasztó weboldal?

Sokan keresik az olcsó megoldást, szaktudás nélkül. Rengeteg vállalkozó gondolkodik úgy, hogy majd ő megcsinálja a különböző összekattintós megoldásokkal. Azonban a weboldal készítés nem erről szól. A tervezési fázisnál már elő kell kerülnie annak, hogyan lesz a weboldal felhasználóbarát? Hogy oldod meg keresőoptimalizálást? Hogy lesz egységes arculata? A szakértelem marad ki a folyamatból, ami viszont rendszerint duplán kéri meg az árát.

A Gaia ECO BAG nagyon nemes céllal és miérttel rendelkező márka, lehengerlő sztorival és erőteljes üzenettel.

Vegyél részt te is a küldetésben. Nekem már van Gaia táskám, és imádom. 

Ha csatlakoznál, korlátozott ideig kialkudtam neked egy 20%-os kedvezményt. Nincs más dolgod, mint a szupercsajszi20 kuponkódot aktiválni a vásárlás során, mely bármely termékre érvényes.

Tanulj tőlem ingyen

Szeretnél hasonló hasznos tippeket?

Ha még nem tetted, iratkozz fel a hírlevelemre a gyakorlatias tanácsokért, hogy hatékonyabb legyen az online megjelenésed és kommunikációd.

Gyere te is!

Hogyan NE veszítsd el a látogatókat a weboldaladon? - online workshop

Egy gyakorlatias workshop a weboldalad teljesítményét rontó hibák kijavításáról, hogy a marketingbe fektetett erőfeszítésed, időd és pénzed megtérülőbb legyen.

Már majdnem megvagyunk... 85%

Írd be a neved és email címed, én pedig máris küldöm a segédletet.