Adatkezelési tájékoztató 

Adatkezelő: Beke Kitti Erzsébet e.v. (székhely: 1136 Budapest, Tátra utca 5/a, alagsor 2., adószám: 56534559-1-41, nyilvántartási szám: 55190541)

www.bekekitti.hu

hello@bekekitti.hu 

Az alábbiakban, a GDPR által megkövetelt formában, közérthetően informállak arról, milyen adataidat kezelem, milyen célból, mennyi ideig. A weboldalon nyújtott szolgáltatásaimmal kapcsolatos, rövidített adatkezelési tájékoztatómat találod. 

Bővebb tájékoztatóm elérhetősége: www.bekekitti.hu/gdpr-hosszu 

1. Fogalmak tisztázása a lenti táblázat jobb megértéséhez (ha ezzel kapcsolatban kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal a hello@bekekitti.hu email címen):

  1. érintett: érintett minden olyan természetes személy (magánszemély), akinek adatait kezelem a weboldalon nyújtott szolgáltatásaim során. A weboldalamon felsorolt szolgáltatásaimat üzletszerűen végzem, ami azt jelenti, hogy ebből élek, nem alkalomszerű az ott felsorolt szolgáltatásaim nyújtása. Amennyiben a szolgáltatásaimmal kapcsolatba kerülsz – akár csak úgy, hogy érdeklődsz róluk – az adatkezelés szempontjából érintettnek minősülsz. Így van ez akkor is – különösen -, ha szolgáltatást rendelsz meg tőlem, tehát üzleti kapcsolatba kerülünk. 
  1. adatkezelés megnevezése: pontosan leírom, mit csinálok partnereimmel, azaz megjelölöm azt a tevékenységet, amelyet adataiddal végzek. 
  1. kezelt adatok köre: pontosan meghatározom, hogy milyen személyes adataidat kezelem. 
  1. különleges adatok: ebben a rovatban jelölöm, ha valamilyen különleges adatot (faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok) kezelek rólad. Fő szabály szerint ilyen adatot nem kérek, nem ismerek meg és nem kezelek. 
  1. jogalap: a GDPR rendelet felsorolja, hogy milyen esetekben, milyen jogalapon kezelhetem személyes adataidat. A táblázatban az egyes adatokhoz tartozó jogalapot, jogszabályi rendelkezést találod. Kérlek, ügyelj arra, hogy az adatkezeléshez való hozzájárulásod csak egyike a lehetséges jogalapoknak, vannak esetek, melynek során hozzájárulásod hiányában is kezelhetem személyes adataid. 
  1. időtartam: ebben a rovatban láthatod, hogy mennyi ideig őrzöm adataidat, ez általában a szolgáltatási jogviszonyunk fennállása, plusz 5 vagy 8 év, azaz a jogszabályokban szabályozott bizonylat őrzési, illetve elévülési idővel egyezik meg. 
  1. adatokhoz hozzáférők köre: ezek azok a személyek, illetve cégek, akikkel együtt dolgozom. Ebben a rovatban láthatod, hogy kik lehetnek ezek a személyek, itt is tájékoztatlak azonban, hogy a szolgáltatásnyújtásom során jellemzően egyedül dolgozom, amennyiben ez mégsem így lenne, arról az egyedi szerződésünkben is tájékoztatlak. 
  1. adattovábbítás: a rendelet szerint ez az az eset, amikor valamely harmadik országba (nem EU-tagállamba), vagy valamely nemzetközi szervezethez továbbítok személyes adatot.
  1. adatfeldolgozás: olyan személyek (vagy cégek, stb.) tevékenysége, akik az adatkezelést az én nevemben, az én szolgáltatásnyújtásommal összefüggésben végzik. 

2. Az általam kezelt adatok, az adatkezelés célja, jogalapja, az adatkezelés időtartama, az adatokhoz hozzáférők köre:

Fentieken túl, az ügyfeleim adatkezelésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom: 

Ügyfél az, akivel szerződéses jogviszonyba kerülök és részére, ellenérték fejében valamely szolgáltatást nyújtok. Ügyfelem adatainak kezelésére a fentieken túl az alábbiak is igazak: 

(* fentieken túl itt azt jelenti, hogy az ügyfél adatok kezelésére igaz az is, amit a weboldal látogatók és érdeklődők adatainak kezeléséről írtam)

3. Az itt meghatározott adatkezeléssel kapcsolatos jogaid: 

Tájékoztatás: amennyiben bármilyen kérdésed van az adatkezeléssel kapcsolatban, írj nekem!

Hozzáférés: saját személyes adataidhoz, ezt a jogot elektronikus úton biztosítom számodra. 

Helyesbítés: ha valamely adatod hibás, jelezd nekem!

Törlés: amennyiben az adatkezelésem alapja a hozzájárulásod, kérheted adataid törlését. 

Adatkezelés korlátozás: csak azon személyes adataidat kezelem, amelyek az egyes, itt foglalt célok teljesüléséhez elengedhetetlenül szükségesek.

Adathordozás: általam kezelt adataidat összegyűjtött, elektronikus formában kérheted annak érdekében, hogy azt más szolgáltatónak is átadhasd. 

Tiltakozás: tiltakozhatsz személyes adataid kezelésével szemben. 

Automatizált döntéshozatallal, profilalkotással kapcsolatos jogok: mivel az ilyen adatkezelés kizárólag hozzájárulásodon alapulhat, jogod van ezt a fajta adatkezelési módot megtiltani. 

Visszavonás: adatkezeléssel kapcsolatos hozzájárulásod bármikor visszavonhatod, azonban érdemes figyelned arra, hogy ott, ahol az adatkezelés nem a hozzájárulásodon alapul, a visszavonással nem szűnik meg az adatkezelési tevékenység. 

Kérdés, észrevétel, panasz esetén ide fordulhatsz: 

Közvetlenül hozzám: hello@bekekitti.hu 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság hatósághoz: www.naih.hu, ugyfelszolgalat@naih.hu 

Már majdnem megvagyunk... 85%

Írd be a neved és email címed, én pedig máris küldöm a segédletet.