Interjú Touron Georginával, a Macaron Akadémia alapítójával

Szupercsajszi Interju Macaron Akademia Beke Kitti bortókép
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A szupercsajszi sorozatban olyan inspiráló női vállalkozókkal készítek interjút, akiktől márkaépítés terén sokat tanulhatunk. Személyes történeteket olvashatsz arról, hogy egy egyszerű kisvállalkozó is érhet el üzleti sikereket szerethető márka építésével, és ehhez nem kell marketing trükköket bevetni, csak fő fókusszá tenni a minél magasabb szintű szolgáltatást és a vásárlókat.

Touron Georgina a Macaron Akadémia alapítója és a Sütésből bevétel – Hogyan keresd meg az első milliód a hobbidból? című könyv szerzője, akitől nemcsak a macaronok, hanem a siker receptjét is megtanulhatod.

Egy igazán lelkesítő interjú az álmok követéséről, a kitartásról és folyamatos tanulásról.

Szupercsajszi Interju Macaron Akademia Beke Kitti Touron Georgina 1
Georgina megvalósította az álmát, és ma már a hobbijának köszönheti a bevételét

Imádom az egész sztoridat. Tortasütés után Franciaországban elragadott a macaron szeretete, olyannyira, hogy tovább képezted magad. Szerintem már önmagában a tanulás is egy olyan dolog, ami sajnos a legtöbb embernek nem képezi az élete részét önszántából. Azért akartál egyre jobb lenni, mert ennyire szeretted a macaront vagy már akkor is üzleti megfontolásból fizettél be a tanfolyamra?

Szimplán csak az történt, hogy nem ment elég jól a macaron sütés. Így elmentem megtanulni az elkészítését egy szuper francia séftől. Aztán sokat gyakoroltam, hogy még biztosabb legyen a tudásom, és persze lettek saját fogásaim is, ami megkönnyíti a folyamatot.

Mindeközben elkezdtem egy kis blogot, és láttam, hogy ez sokakat érdekel. Utána már tudatosan haladtam a vállalkozás építése felé, útközben tanultam, és alkalmaztam a tanultakat. Így született a Macaron Akadémia.

Szép ívet futott be a karriered. Egy sütemény szeretetéből kibontakoztak a Macaron Akadémia tanfolyamai, ebook majd a könyv. Mik voltak a legnagyobb nehézségek, amikkel meg kellett küzdened?

Igazából rengeteg nehézség volt, így nem tudnék csak egyet kiemelni. Sokszor volt olyan, hogy egy bizonyos munkafolyamatnak többször neki kellett futnom ahhoz, hogy működjön. Aztán rájöttem, hogy ez a fejlődéssel jár, így ma már, ha valami nem megy simán, nem lepődök meg, hanem keresem a megoldást. Az a furcsa, ha egyből összejön egy elképzelés!

Ahogyan a bemutatkozódban is írod, marketing szakértők helyett tőled kértek tanácsot a cukrász vállalkozásuk felfuttatásán. Számomra ebben semmi meglepő nincs, tőled hitelesebb forrást nem találtak volna, akitől segítséget kérhetnek. Vállaltál akkoriban tanácsadást is, vagy rögtön a könyv jött válaszként a megkeresésekre?

Azoknak, akik megkerestek ezzel kapcsolatban, természetesen segítettem, de nem mint tanácsadó, hanem mint magánember. Aztán az történt, hogy sokat ismételtem magamat, és akkor úgy döntöttem, mindezt leírom egy könyvben. Régebben is érdekelt a könyvkiadás, csak nem tudtam, miről írjak, végre jött egy jó kis téma!

Harmincz Rita, a Sárga ruhás lány mondta egyszer, hogy mindenkiben van egy könyv. Te is egyetértesz ezzel? A Sütésből bevétel című könyved hogyan született?

Igen, szerintem is mindenkiben van egy könyv!

Elkezdtem írni, hogy megnézzem, meddig jutok. Aztán úgy tűnt, hogy ez nem csak egy plusz munka, hanem örömömet is lelem benne, és így szépen lassan végigvittem az elképzelésem. A borítót is én terveztem!

A könyv milyen részét képezi az üzleti modellednek? Milyen más irányokba szeretnél még esetleg terjeszkedni?

Ha nagyon rá szeretném erőltetni a könyvet a modellre, akkor ez egy belépőtermék a cukrász tanfolyamokhoz

Van tervem, de amíg nincsen készen az alapja, addig nem szeretném megosztani, mert így levegőbe beszélés lenne, azt pedig nem szeretem.

Szupercsajszi Interju Macaron Akademia Beke Kitti Touron Georgina 4
A Sütésből bevétel egy remek könyv, bármilyen vállalkozás sokat tud belőle hasznosítani

Sokszor hallani (még mindig), hogy Magyarországon nem lehet hobbiból bevételt generálni. Nagyon jó látni, hogy te ezt megcáfoltad. Miben látod a sikered titkát? Mindenképpen szükséges egy olyan téma, ami felkapott?

Én is sok magyar vállalkozótól tanultam, és persze tanulok most is. Sokaknak szintén a hobbijukból nőtt ki egy-egy sikeres cég, így biztos, hogy nem lehetetlen. Nyilván fontos a témaválasztás, de nem hiszem, hogy felkapottnak kell lennie, hiszen a felkapott témák gyorsan változnak, a vállalkozás pedig hosszútávra szól. A siker titka (amit én annak gondolok) a könyvben le van írva, de egyet kiemelnék: a kitartás!

Van olyan, amit így utólag visszagondolva máshogy csináltál volna?

Összességében nem, mert a hibák is elvezettek valami hasznoshoz.

Alig 2 hónapja indítottad a Sütésből bevétel- Hogyan profitálj a hobbidból? nevű facebook csoportot, és máris majdnem 1000 tagja van, elég aktív tevékenységgel. Mit tanácsolsz azoknak, akik közösséget szeretnének építeni? Mik a sikerrecept hozzávalói?

Csak egy hirtelen jött ötlet volt, hogy megcsinálom ezt a csoportot. Aztán egyre többen csatlakoztak, én pedig örültem, hogy van érdeklődés. A csoportba folyamatosan gyártok tartalmat, segítek, ha tudok, akkor is, ha nem mindenkinek van meg a könyv, szóval vásárlástól függetlenül. Szerintem pont ezért működik jól a csoport, talán ez az igazi közösségépítés.

Szupercsajszi Interju Macaron Akademia Beke Kitti Touron Georgina 2
Ami elsőként csak otthoni sütögetésnek indult, ma már milliós bevételt hozó vállalkozás

Inspiráló női vállalkozónak tartalak és hiszem, hogy mindenkitől lehet tanulni. Úgyhogy bár én semmi cukrász vénával nem rendelkezem, megrendeltem a könyvedet. Rögtön az elején megfogott egy szó: örömsütés. Mesélsz a kezdetekről is, ahol rádöbbentél, hogy nem lehet úgy vállalkozást csinálni, hogy nem leled benne örömödet. Én is azt vallom, hogy egy vállalkozás sikere éppen abban rejlik, hogy szerethető és autentikus, ez pedig kéz a kézben jár azzal, hogy mivel szeretjük a témát, egyre többet foglalkozunk vele, így leszünk egyre nagyobb szakértői is. Mi a legfőbb üzeneted?

Már volt összehasonlítási alapom, akkor ezt valószínűleg olvastad is a könyvben. Szóval volt anno egy olyan vállalkozásom, amit extrém hamar feladtam, mert nem volt benne örömöm, pedig szakmailag értettem hozzá. Gyakorlatilag rábeszéltem magamat arra a vállalkozásra, és amikor benne voltam, egyszerűen éreztem, hogy gyorsan be kell zárnom, ha boldog szeretnék lenni. 

Leegyszerűsítve, az eszemre hallgattam, amikor megnyitottam, pedig a szívemre is kellett volna. Nem volt olcsó tanulópénz, de utólag látom, hogy ez is kellett. Legyen ez az üzenet!

Mi motivál minden nap? Hol szeretnél tartani mondjuk 5 év múlva?

Sok minden motivál, én nem nagyon tudok nem motivált lenni. Szeretem a saját határaimat feszegetni, próbálok kilépni a komfortzónámból, mert azt már látom, hogy ez hozza a pozitív változásokat. Mások sikersztorija is motivál egyébként, és szívesen tanulok bárkitől

5 év múlva örülnék, ha sokkal több sikeres, sütéssel kapcsolatos vállalkozás lenne, és azt mondhatnám, hogy volt hozzá közöm. A cukrászat terén pedig: jó lenne, ha addigra utolérném magamat, és még több izgalmas cukrásztermék kerülne ki, nem csak az én sütőmből, hanem a többi lelkes hobbicukrász sütőjéből is!

Örülök neki, hogy megismerhettem Georginát, aki hozzám hasonlóan azon női vállalkozók táborát erősíti, akik szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy másoknak segítsenek. Az ő példája megmutatja, hogy akár egy hobbiból is kisülhet valami igazán csodálatos, ami ráadásul még üzletileg is megéri. 

A Macaron Akadémia tanfolyamai megtanítanak a tökéletes macaron elkészítésére, ám neked is hasznos lehet, ha online tanfolyam elindításán gondolkozol, de eddig nem mertél belevágni. Georgina régóta csiszolt marketing stratégiájából sokat tanulhatsz.

A könyvét pedig nemcsak azoknak ajánlom, akik sütésből szeretnének megélni, hanem minden kezdő vállalkozónak tevékenységi körtől függetlenül, aki még új a marketing világában. Közérthetően, sok gyakorlati útmutatóval és valós példával segít az elindulásban.

A tanfolyamokra itt tudsz jelentkezni, a könyvet pedig itt tudod megrendelni.

Szupercsajszi Interju Macaron Akademia Beke Kitti Touron Georgina 3
A Macaron Akadémia egy jó példa arra, mi mindent elérhetsz kitartással és szenvedéllyel
Beke Kitti Hogyan Szerezz Ugyfelet A Weboldalad Segitsegevel
Ingyenesen letölthető 9 oldalas segédlet
Hogyan szerezz több ügyfelet a weboldalad segítségével?
Szeretnéd tudni, mik a weboldalad kötelező elemei? Ellenőrizd le a lista segítségével:
Azonnal bevethető tippek, hogy akár már holnaptól közelebb kerülj a céljaidhoz.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a csatornáimon, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről:

Beke Kitti Hogyan Szerezz Ugyfelet A Weboldalad Segitsegevel
Ingyenesen letölthető 9 oldalas segédlet

Hogyan szerezz több ügyfelet a weboldalad segítségével?

Beke Kitti Weboldal Keszites Noi Vallalkozoknak Profilkep 2

Üdv a blogon!

Kitti vagyok, inspiráló női vállalkozóknak készítek olyan weboldalakat, ami kiemeli őket a tömegből és elhozza végre az álom ügyfeleket.

A blogom célja, hogy ezen az úton segítsek webdesign, branding és marketing cikkekkel.

Beke Kitti Weboldal Keszites Noi Vallalkozoknak Profilkep

Üdv a blogon!

Kitti vagyok, inspiráló női vállalkozóknak készítek olyan weboldalakat, ami kiemeli őket a tömegből és elhozza végre az álom ügyfeleket.

A blogom célja, hogy ezen az úton segítsek webdesign, branding és marketing cikkekkel.

Legnépszerűbb cikkek

Már majdnem megvagyunk... 85%

Írd be a neved és email címed, én pedig máris küldöm a segédletet.

Már majdnem megvagyunk... 85%

Írd be a neved és email címed, én pedig küldöm a részleteket.

Már majdnem megvagyunk... 85%

Írd be a neved és email címed, én pedig küldöm a részleteket.

Már majdnem megvagyunk... 85%

Írd be a neved és email címed, én pedig küldöm a részleteket.